Kuchnia staropolska

  • RUSTYKALNY CHLEB NA ZAKWASIE Z BAKALIAMI 
  • REGIONALNA KARTOFLANKA 
  • PARZYBRODA 
  • PAMUŁA 
  • MURZIN WIELKANOCNY
  • MROWISKO Z MAKIEM, RODZYNKAMI I MIODEM
  • BOCZNIAKI PO KASZUBSKU
  • LUBELSKI NAPÓJ ŻNIWNY Z RABARBARU
  • BESKIDZKIE POLEŚNIKI: PLACKI ZIEMNIACZANE PIECZONE W KAPUŚCIE
  • MLEKO GDAŃSKIE
  • WIELKOPOLSKIE CIASTO BRZDĄC
  • WIELKOPOLSKI STREET FOOD – PYZY Z KACZKĄ
  • KNEDLE SEROWE Z MORELAMI
  • CHŁODNIK Z BOTWINY
  • BABKA ZIEMNIACZANA
  • KASZUBSKI MIODOWY KUCH
  • KUTIA W PIECZONYCH JABŁKACH I GRUSZKACH
  • SOCZEWIAKI Z PIECZARKAMI I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
  • PODLASKIE CAŁUSKI Z JABŁKAMI
  • KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY NA GĘSINIE
  • ROLADA ŚLĄSKA Z KLUSKAMI I MODRĄ KAPUSTĄ
  • PIEROGI Z SEREM I KASZĄ
  • DOMOWY CEBULARZ Z KURKAMI
  • HRECZANYKI Z WEGAŃSKĄ OKRASĄ
  • ŚLĄSKA SZPAJZA CYTRYNOWA
  • SĘKACZ Z JABŁKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ
  • OBERIBA – ZUPA Z KALAREPY I PROZIAKI
  • KOTLETY ZIEMNIACZANE À LA FARSZYNKI
  • SZARE KLUSKI
  • PASZTET Z KARPIA Z SUSZONYMI OWOCAMI
  • ŚLEDZIE PO KASZUBSKU
  • PYRY Z GZIKIEM
  • GRYCZANE PIEROGI Z BOBEM
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM
  • KARTACZE Z MIĘSEM
  • KNEDLE Z BIAŁYM SEREM
  • ZAWIJANY KULEBIAK ORKISZOWY Z KAPUSTĄ I WĘDZONĄ ŚLIWKĄ
  • MAZURSKA ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI
  • PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ, SEREM I MIĘTĄ
  • CHŁODNIK Z BOTWINY Z OGÓRKIEM I SZCZYPIOREM
  • KLUSKI ŚLĄSKIE Z JARMUŻEM I WĘDZONYM PSTRĄGIEM
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z KASZANKĄ
  • ŚLEDŹ MARYNOWANY PO MAZURSKU
  • KUTIA
  • KNEDLE ZE ŚLIWKAMI
  • ŹRÓDŁO

Brak komentarzy

You can be the first one to leave a comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to Top