Gospoda Jaskółeczka

Potrawy

Gotujemy z pasją !!!

Potrawy na każdą kieszeń,

robione z sercem

 

Oferujemy tradycyjne dania kuchni polskiej przygotowane według babcinych przepisów. Wszystkie potrawy przyrządzamy sami, korzystając ze świeżych produktów od sprawdzonych dostawców, dzięki temu smakują jak w domu u mamy lub babci.

Naszą specjalnością są pierogi – mają niepowtarzalny smak i miękkie, delikatne ciasto. Farsz mięsny wyrabiamy z mięsa rosołowego, a do pierogów ruskich służy nam ser twarogowy i boczek wędzony. Nowością są pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami. Wszystkie serwowane u nas dania zachwycają delikatnym smakiem i wspaniałym zapachem, mogą być podawane nawet małym dzieciom. Wśród różnorodnych potraw każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.

Niedzielne obiady:

W niedzielę nasz szef kuchni przygotowuje specjalność dnia – danie niespodziankę, inne niż w codziennym menu. Na niedzielne obiady zapraszamy naszych stałych gości, rodziny z dziećmi oraz wszystkich, którzy chcą zadbać o swoje podniebienie.

Dokładamy wszelkich starań, by przygotowane przez nas dania odpowiadały Państwa oczekiwaniom. Nasza Gospoda oferuje Państwu starannie przygotowane menu – skrojone na miarę indywidualnych potrzeb klienta o różnych kulinarnych gustach.

Zupy - cały rok - 400ml

  1. ZACIERKOWA

    8,6
  2. ZALEWAJKA

    8,6
  3. ŻUREK

    15,2
  4. SZCZAWIOWA

    8,6
  5. TAJSKA

    15,6
  6. POMIDOROWA

    10,9
  7. ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI

    12,9
  8. PIECZARKOWA Z MAKARONEM

    10,2
  9. KREM

    12,2
  10. KRUPNIK

    8,6
  11. OGÓRKOWA

    8,6
  12. JARZYNOWA

    8,6
  13. KALAFIOROWA

    8,6
  14. KAPUŚNIAK

    8,6
  15. KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

    15,2
  16. BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM

    11,2
  17. FASOLOWA

    8,6
  18. FLAKI Z PIECZYWEM

    16,2
  19. GROCHOWA

    8,6
  20. GRZYBOWA Z MAKARONEM

    11,4
  21. GULASZOWA

    16,2
  22. CZYSTY ROSÓŁ

    6,5
  23. BARSZCZ BIAŁY

    12,8
  24. BARSZCZ UKRAIŃSKI

    8,6
  25. CEBULOWA Z GRZANKAMI

    12,8

Zupy - wiosna/lato - 400ml

  1. OWOCOWA

    8,6
  2. BOTWINKOWA

    8,6
  3. CHŁODNIK

    9,8

Danie mięsne - szt.

  1. UDKO Z KURCZAKA DKG

    4,2
  2. UDKO Z KURCZAKA FASZEROWANE

    13,2
  3. WĄTRÓBKA ZASMAŻANA

    11,6
  4. ZRAZY

    14,1
  5. SOS

    6,0
  6. ROLADA Z INDYKA

    15,2
  7. POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE

    18,2
  8. POTRAWKA Z KURCZAKA

    13,3
  9. PULPETY

    11,6
  10. ROLADA Z KACZKI

    17,2
  11. OZORKI W SOSIE CHRZANOWYM

    14,6
  12. FILET Z ANANASEM I ŻURAWINĄ

    15,2
  13. KARCZEK W SOSIE JABŁKOWO-ŻURAWINOWYM

    16,5
  14. KLOPSY

    12,3
  15. KOTLET POŻARSKI

    11,9
  16. GOLONKA Z CEBULĄ

    6,7
  17. FILET PO CYGAŃSKU

    16,2
  18. FILET ZAPIEKANY Z SEREM MOZZARELLA I POMIDORAMI

    14,6
  19. GOŁĄBEK

    12,6
  20. GULASZ PO WĘGIERSKU

    15,2
  21. BITKI W SOSIE

    14,8

Ryby - dkg

  1. ŚLEDŹ PO KASZUBSKU

    62,4
  2. ŚLEDŹ TRADYCYJNY

    62,4
  3. RYBA PO GRECKU

    120,0
  4. MIRUNA SMAŻONA

    119,8

Inne dania

  1. ŁAZANKI

    12,9
  2. TORTILLA GRILOWANA

    17,9
  3. ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI Z SOSEM BESZAMELOWYM

    18,4
  4. ZIEMNIAKI Z JAJKIEM I ZSIADŁYM MLEKIEM

    18,4
  5. PYZY Z MIĘSEM

    15,5
  6. PIZZA

    12,9
  7. KROKIET

    7,8
  8. KOTLET SOJOWY

    10,8
  9. KOTLET WARZYWNY

    9,8
  10. LECZO

    15,2
  11. MAKARON ŁOSOŚ SOS SEROWY

    24,8
  12. MAKARON Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KURCZAKIEM

    24,5
  13. KAPUSTA Z GROCHEM

    13,8
  14. KLUSKI LANE

    7,7
  15. KNEDLE

    15,1
  16. KOTLET JAJECZNY

    9,8
  17. KOTLET RYBNY

    12,9
  18. KOTLET ZIEMNIACZANY

    9,8
  19. JAJKO SMAŻONE

    4,1
  20. FASOLKA PO BRETOŃSKU

    13,9
  21. GALARETKA DROBIOWA SZT.

    5,7
  22. BIGOS

    18,3

Surówki - dkg

  1. SURÓWKA Z BIŁEJ KAPUSTY

    4,7
  2. SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

    4,7
  3. MIZERIA

    4,8

Potrawy mączne na wagę - kg

  1. USZKA POSTNE

    46,8
  2. USZKA Z MIĘSEM

    46,8
  3. PIEROGI Z CIECIERZYCA I PIECZARKĄ

    41,4
  4. PIEROGI Z KAPUSTA I MIĘSO

    41,4
  5. PIEROGI Z KASZĄ I PIECZAR

    41,4
  6. PYZY Z MIESEM

    41,4
  7. PIEROGI Z TRUSKAWKAMI

    41,4
  8. NALEŚNIK PUSTY

    3,3
  9. PASZTECIKI POSTNE

    47,8
  10. PASZTECIKI Z MIĘSEM

    47,8
  11. PIEROGI REGIONALNE

    41,4
  12. PIEROGI SZPINAKOWE

    41,4
  13. PIEROGI Z BIAŁYM SEREM

    41,4
  14. PIEROGI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ

    41,4

Desery - szt.

  1. MALINOWA CHMURKA

    8,0
  2. CIASTO MARCHEWKOWE

    5,6

Dania na zamówienie

  1. SCHAB ZE ŚLIWKĄ ALBO MORELĄ KG

    72,4
  2. TORTILLA SZT.

    4,2
  3. ŻUREK ŚWIĄTECZNY L

    30,2
  4. ROLADA Z KURCZAKA NADZIEWANA KG

    72,4
  5. SAŁATKA GYROS 1/2 KG

    43,2
  6. SAŁATKA JARZYNOWA 1/2 KG

    32,8
  7. SCHAB PIECZONY KG

    72,4
  8. SURÓWKA Z SELERA SZT

    5,2
  9. ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM SZT.

    112,0
  10. ROLADA Z INDYKA KG

    68,2
  11. ROLADA Z KACZKI KG

    122,6
  12. ROLADA Z KURCZAKA PIECZONA

    72,4
  13. SAŁATKA EGZOTYCZNA 1/2 KG

    47,2
  14. SAŁATKA GRECKA 1/2 KG

    36,4
  15. PALUSZKI Z KURCZAKA KG

    125,8
  16. PASZTET Z MIĘSA KG

    56,4
  17. PASZTET Z SELERA KG

    47,0
  18. PASZTET Z SOCZEWICY KG

    48,6
  19. KURCZAK FASZEROWANY KG

    65,8
  20. MIX SAŁAT Z GRILOWANYM KURCZAKIEM 1/2KG

    49,8
  21. GALANTYNA Z KURCZAKA W GALARECIE KG

    72,4
  22. JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI SZT.

    5,2
  23. KARCZEK PIECZONY KG

    70,2
  24. CHRZAN 200 g

    5,5
  25. ĆWIKŁA 200 g

    5,5
  26. GALARETKA DROBIOWA SZT.

    5,7
  27. GALARETKA WIEPRZOWA SZT.

    5,7
  28. JAJKA FASZEROWANE CHRZANEM

    5,2
  29. JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ

    5,2
  30. BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ L

    29,2
  31. BARSZCZ CZERWONY L

    22,5
  32. BOCZEK PIECZONY

    64,0

Ciasta na zamówienie - blacha (6x24x36cm)

  1. SZARLOTKA TRADYCYJNA

    96,0
  2. SZARLOTKA Z KREMEM BUDYNIOWYM

    98,0
  3. SERNIK TRADYCYJNY ALBO Z BRZOSKWINIAMI

    112,0
  4. SERNIK Z ROSĄ

    104,0
  5. PYCHOTKA

    108,0
  6. PIERNICZKI

    62,2
  7. KORA DĘBU

    143,0
  8. LEŚNY MECH

    102,0
  9. MAKOWIEC 1/2 BLACHY

    65,0
  10. MALINOWA CHMURKA

    120,0
  11. MAZUREK KAJMAKOWY ALBO CZEKOLADOWY

    98,0
  12. FAWORKI

    98,8
  13. 3 BIT

    104,0 zł
  14. BABKA DROŻDŻOWA Z BAKALIAMI

    38,4
  15. BABKA JOGURTOWA

    36,0
  16. BISZKOPT Z KREMEM OWOCAMI I GALARETKĄ

    97,0
  17. DELICJA

    102,0

Torty na zamówienie - kg

  1. TORT ŚMIETANOWY Z OWOCAMI

    72,0
  2. TORT TRADYCYJNY OWOCE+GALARETKA, KREM WANILIOWO-CZEKOLADOWY

    72,0
  3. TORT MAKOWY

    75,0

Dania na wagę - kg

  1. PIEROGI Z CIECIERZYCA I PIECZARKĄ

    41,4
  2. PIEROGI Z KAPUSTA I MIĘSO

    41,4
  3. PIEROGI Z KASZĄ I PIECZAR

    41,4
  4. PIEROGI Z TRUSKAWKAMI

    41,4
  5. LENIWE

    42,4
  6. PIEROGI REGIONALNE

    41,4
  7. PIEROGI SZPINAKOWE

    41,4
  8. PIEROGI Z BIAŁYM SEREM

    41,4
  9. PIEROGI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ

    41,4
  10. KLUSKI ŚLĄSKIE

    27,4
  11. KOŁDUNY

    43,8
  12. KOPYTKA

    27,4

Opakowania - szt.

  1. REKLAMÓWKA

    0,8
  2. OPAKOWANIE DANIA GŁÓWNEGO

    2,0
  3. OPAKOWANIE ZUPY

    1,7

Napoje - 250ml

  1. SZKLANKA WODY

    2,7
  2. SZKLANKA WODY Z MIĘTĄ I CYTRUSAMI

    4,2
  3. SOK – DZBANEK

    19,0

Pierogi - 8 szt.

  1. PIEROGI SZPINAKOWE

    15,5
  2. PIEROGI Z CIECIERZYCĄ I PIECZARKAMI

    15,5