Gotujemy z pasją !!! Potrawy na każdą kieszeń, robione z sercem
Oferujemy tradycyjne dania kuchni polskiej przygotowane według babcinych przepisów. Wszystkie potrawy przyrządzamy sami, korzystając ze świeżych produktów od sprawdzonych dostawców, dzięki temu smakują jak w domu u mamy lub babci.
Naszą specjalnością są pierogi – mają niepowtarzalny smak i miękkie, delikatne ciasto. Farsz mięsny wyrabiamy z mięsa rosołowego, a do pierogów ruskich służy nam ser twarogowy i boczek wędzony. Nowością są pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami. Wszystkie serwowane u nas dania zachwycają delikatnym smakiem i wspaniałym zapachem, mogą być podawane nawet małym dzieciom. Wśród różnorodnych potraw każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.
Niedzielne obiady:
W niedzielę nasz szef kuchni przygotowuje specjalność dnia – danie niespodziankę, inne niż w codziennym menu. Na niedzielne obiady zapraszamy naszych stałych gości, rodziny z dziećmi oraz wszystkich, którzy chcą zadbać o swoje podniebienie.
Dokładamy wszelkich starań, by przygotowane przez nas dania odpowiadały Państwa oczekiwaniom. Nasza Gospoda oferuje Państwu starannie przygotowane menu – skrojone na miarę indywidualnych potrzeb klienta o różnych kulinarnych gustach.
Zupy – cały rok – 400ml
ZACIERKOWA 8,6 ZALEWAJKA 8,6 ŻUREK 15,2 SZCZAWIOWA 8,6 TAJSKA 15,6 POMIDOROWA 10,9 ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI 12,9 PIECZARKOWA Z MAKARONEM 10,2 KREM 12,2 KRUPNIK 8,6 OGÓRKOWA 8,6 JARZYNOWA 8,6 KALAFIOROWA 8,6 KAPUŚNIAK 8,6 KOPERKOWA Z PULPECIKAMI 15,2 BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM 11,2 FASOLOWA 8,6 FLAKI Z PIECZYWEM 16,2 GROCHOWA 8,6 GRZYBOWA Z MAKARONEM 11,4 GULASZOWA 16,2 CZYSTY ROSÓŁ 6,5 BARSZCZ BIAŁY 12,8 BARSZCZ UKRAIŃSKI 8,6 CEBULOWA Z GRZANKAMI 12,8
Zupy – wiosna/lato – 400ml
OWOCOWA 8,6 BOTWINKOWA 8,6 CHŁODNIK 9,8
Danie mięsne – szt.
UDKO Z KURCZAKA DKG 4,2 UDKO Z KURCZAKA FASZEROWANE 13,2 WĄTRÓBKA ZASMAŻANA 11,6 ZRAZY 14,1 SOS 6 ROLADA Z INDYKA 15,2 POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE 18,2 POTRAWKA Z KURCZAKA 13,3 PULPETY 11,6 ROLADA Z KACZKI 17,2 OZORKI W SOSIE CHRZANOWYM 14,6 FILET Z ANANASEM I ŻURAWINĄ 15,2 KARCZEK W SOSIE JABŁKOWO-ŻURAWINOWYM 16,5 KLOPSY 12,3 KOTLET POŻARSKI 11,9 GOLONKA Z CEBULĄ 6,7 FILET PO CYGAŃSKU 16,2 FILET ZAPIEKANY Z SEREM MOZZARELLA I POMIDORAMI 14,6 GOŁĄBEK 12,6 GULASZ PO WĘGIERSKU 15,2 BITKI W SOSIE 14,8
Ryby – kg
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU 62,4 ŚLEDŹ TRADYCYJNY 62,4 RYBA PO GRECKU 120 MIRUNA SMAŻONA 119,8
Inne dania
ŁAZANKI 12,9 TORTILLA GRILOWANA 17,9 ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI Z SOSEM BESZAMELOWYM 18,4 ZIEMNIAKI Z JAJKIEM I ZSIADŁYM MLEKIEM 18,4 PYZY Z MIĘSEM 15,5 PIZZA 12,9 KROKIET 7,8 KOTLET SOJOWY 10,8 KOTLET WARZYWNY 9,8 LECZO 15,2 MAKARON ŁOSOŚ SOS SEROWY 24,8 MAKARON Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KURCZAKIEM 24,5 KAPUSTA Z GROCHEM 13,8 KLUSKI LANE 7,7 KNEDLE 15,1 KOTLET JAJECZNY 9,8 KOTLET RYBNY 12,9 KOTLET ZIEMNIACZANY 9,8 JAJKO SMAŻONE 4,1 FASOLKA PO BRETOŃSKU 13,9 GALARETKA DROBIOWA SZT. 5,7 BIGOS 18,3
Surówki – dkg
SURÓWKA Z BIŁEJ KAPUSTY 4,7 SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 4,7 MIZERIA 4,8
Potrawy mączne na wagę – kg
USZKA POSTNE 46,8 USZKA Z MIĘSEM 46,8 PIEROGI Z CIECIERZYCA I PIECZARKĄ 41,4 PIEROGI Z KAPUSTA I MIĘSO 41,4 PIEROGI Z KASZĄ I PIECZAR 41,4 PYZY Z MIESEM 41,4 PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 41,4 NALEŚNIK PUSTY 3,3 PASZTECIKI POSTNE 47,8 PASZTECIKI Z MIĘSEM 47,8 PIEROGI REGIONALNE 41,4 PIEROGI SZPINAKOWE 41,4 PIEROGI Z BIAŁYM SEREM 41,4 PIEROGI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ 41,4
Desery – szt.
MALINOWA CHMURKA 8 CIASTO MARCHEWKOWE 5,6
Dania na zamówienie
SCHAB ZE ŚLIWKĄ ALBO MORELĄ KG 72,4 TORTILLA SZT. 4,2 ŻUREK ŚWIĄTECZNY L 30,2 ROLADA Z KURCZAKA NADZIEWANA KG 72,4 SAŁATKA GYROS 1/2 KG 43,2 SAŁATKA JARZYNOWA 1/2 KG 32,8 SCHAB PIECZONY KG 72,4 SURÓWKA Z SELERA SZT 5,2 ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM SZT. 112 ROLADA Z INDYKA KG 68,2 ROLADA Z KACZKI KG 122,6 ROLADA Z KURCZAKA PIECZONA 72,4 SAŁATKA EGZOTYCZNA 1/2 KG 47,2 SAŁATKA GRECKA 1/2 KG 36,4 PALUSZKI Z KURCZAKA KG 125,8 PASZTET Z MIĘSA KG 56,4 PASZTET Z SELERA KG 47 PASZTET Z SOCZEWICY KG 48,6 KURCZAK FASZEROWANY KG 65,8 MIX SAŁAT Z GRILOWANYM KURCZAKIEM 1/2KG 49,8 GALANTYNA Z KURCZAKA W GALARECIE KG 72,4 JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI SZT. 5,2 KARCZEK PIECZONY KG 70,2 CHRZAN 200 g 5,5 ĆWIKŁA 200 g 5,5 GALARETKA DROBIOWA SZT. 5,7 GALARETKA WIEPRZOWA SZT. 5,7 JAJKA FASZEROWANE CHRZANEM 5,2 JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ 5,2 BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ L 29,2 BARSZCZ CZERWONY L 22,5 BOCZEK PIECZONY 64
Ciasta na zamówienie – blacha (6x24x36cm)
SZARLOTKA TRADYCYJNA 96 SZARLOTKA Z KREMEM BUDYNIOWYM 98 SERNIK TRADYCYJNY ALBO Z BRZOSKWINIAMI 112 SERNIK Z ROSĄ 104 PYCHOTKA 108 PIERNICZKI 62,2 KORA DĘBU 143 LEŚNY MECH 102 MAKOWIEC 1/2 BLACHY 65 MALINOWA CHMURKA 120 MAZUREK KAJMAKOWY ALBO CZEKOLADOWY 98 FAWORKI 98,8 3 BIT 104 BABKA DROŻDŻOWA Z BAKALIAMI 38,4 BABKA JOGURTOWA 36 BISZKOPT Z KREMEM OWOCAMI I GALARETKĄ 97 DELICJA 102
Torty na zamówienie – kg
TORT ŚMIETANOWY Z OWOCAMI 72 TORT TRADYCYJNY OWOCE+GALARETKA, KREM WANILIOWO-CZEKOLADOWY 72 TORT MAKOWY 75
Dania na wagę – kg
PIEROGI Z CIECIERZYCA I PIECZARKĄ 41,4 PIEROGI Z KAPUSTA I MIĘSO 41,4 PIEROGI Z KASZĄ I PIECZAR 41,4 PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 41,4 LENIWE 42,4 PIEROGI REGIONALNE 41,4 PIEROGI SZPINAKOWE 41,4 PIEROGI Z BIAŁYM SEREM 41,4 PIEROGI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ 41,4 KLUSKI ŚLĄSKIE 27,4 KOŁDUNY 43,8 KOPYTKA 27,4
Opakowania – szt.
REKLAMÓWKA 0,8 OPAKOWANIE DANIA GŁÓWNEGO 2 OPAKOWANIE ZUPY 1,7
Napoje – 250ml
SZKLANKA WODY 2,7 SZKLANKA WODY Z MIĘTĄ I CYTRUSAMI 4,2 SOK – DZBANEK 19
Pierogi – 8 szt.
PIEROGI SZPINAKOWE 15,5 PIEROGI Z CIECIERZYCĄ I PIECZARKAMI 15,5