Gospoda Jaskółeczka

REJBAK 9 sierpnia 2019

Składniki

3 kg ziemniaków
– 10 dag mąki
– 1 łyżka mąki ziemniaczanej
– 0,5 kg wieprzowiny gotowanej
– 30 dag kiełbasy zwyczajnej
– 1 duża cebula
– 3 jaja
– 0,5 kg wędzonki
– bułka tarta
– smalec
– sól, pieprz

 

Przygotowanie:
Ziemniaki ścieramy, dodajemy mąkę, jajka i pokrojone w kostkę ugotowane mięso. Drobno pokrojoną słoninę i cebulę podsmażamy z kiełbasą. Dodajemy do ziemniaków. Wszystko dobrze mieszamy, doprawiamy do smaku i wlewamy do brytfanny wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do gorącego piekarnika; pieczemy ok. 40 minut. Kawałki rejbaka podajemy polane smażonym wędzonym boczkiem. Doskonałym dodatkiem jest surówka z kapusty kiszonej lub białej.

Gospoda Jaskółeczka działa
oferując potrawy na wynos
w godz. 12:00 do 17:30

 

POLECAMY:

 

Pierogi z mięsem i kapustą, ruskie, serowe,
Karczek w sosie pieczeniowym,
Schabowy z pieczarką i serem,
Rosół albo pomidorową,
Placek po węgiersku,
Kapusta zasmażana,
Zupa z dyni,
Kopytka,
De volay
i inne.

☎️

👉☎🖐☎️👈

🙂

👇

 

789 188 730