Gospoda Jaskółeczka

SABELWON 9 sierpnia 2019

Składniki:
– 30 dag białej fasoli
– 20 dag suszonych wędzonych śliwek bez pestek
– 2 łyżki miodu
– 1 łyżka masła
– 1 łyżeczka gałki muszkatołowej świeżo otartej
– 2 listki laurowe
– skórka z połowy cytryny

Przygotowanie:
Fasolę moczyć przez noc. Śliwki zalać wodą i odstawić na minimum godzinę. Jak zmiękną, gotować je przez ok. 30 min. Zmiksować z miodem, skórką cytrynową, masłem i gałką. Fasolę odlać z wody po moczeniu, umyć, wrzucić do garnka z liściem laurowym, zalać wodą i gotować przez ok. 1 godz. Posolić dopiero pod koniec gotowania. Dodać zmiksowane śliwki i gotować jeszcze przez chwilę.

OFERUJEMY PAŃSTWU

WYŚMIENITE,

TRADYCYJNE

POTRAWY I CIASTA

NA ŚWIĄTECZNY STÓŁ.

ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY

RÓWNIEŻ

TELEFONICZNIE

DO DNIA 24.03.2021 r.
ODBIÓR
W UZGODNIONYM TERMINIE

DO DNIA 2.04.2021 r.