Gospoda Jaskółeczka

SABELWON 9 sierpnia 2019

Składniki:
– 30 dag białej fasoli
– 20 dag suszonych wędzonych śliwek bez pestek
– 2 łyżki miodu
– 1 łyżka masła
– 1 łyżeczka gałki muszkatołowej świeżo otartej
– 2 listki laurowe
– skórka z połowy cytryny

Przygotowanie:
Fasolę moczyć przez noc. Śliwki zalać wodą i odstawić na minimum godzinę. Jak zmiękną, gotować je przez ok. 30 min. Zmiksować z miodem, skórką cytrynową, masłem i gałką. Fasolę odlać z wody po moczeniu, umyć, wrzucić do garnka z liściem laurowym, zalać wodą i gotować przez ok. 1 godz. Posolić dopiero pod koniec gotowania. Dodać zmiksowane śliwki i gotować jeszcze przez chwilę.

Gospoda Jaskółeczka

działa
oferując potrawy
zgodnie
z
obostrzeniami ;-)

w pn.-nd. od 12:00 do 18:00

Codziennie polecamy:

DANIA DNIA

Ręcznie robione pierogi z różnym nadzieniem,
Karczek w sosie pieczeniowym,
Schabowy z pieczarką i serem,
Rosół albo pomidorową,
Placek po węgiersku,
Kapusta zasmażana,
Zupa z dyni,
Kopytka,
De volay
i
inne :-)

? ☎?☎️
☎️

789 188 730